Η 19χρονη, μοναδική Ελληνίδα, που θα λάβει μέρος σε αγώνες αυτοκινήτων σε διάσημες πίστες της Formula 1


Μια νεαρή οδηγός αγώνων προετοιμάζεται για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα από τα πλέον ανερχόμενα πρωταθλήματα αυτοκινήτων στην Ευρώπη, το Kαλεντάρι Aγώνων Kλασικού Aυτοκινήτου. Ο λόγος για την Μαριαλένα Παυλή, τη μοναδική Ελληνίδα, μόλις 19 ετών, που θα συμμετάσχει σε σειρά εκ των συγκεκριμένων αυτοκινητιστικών "*1 classic grand events", όπως ονομάζονται στην Ευρώπη.
Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, "η αγωνιστική μου δράση θα αφορά αγώνες σε πίστες διάσημες, πίστες της Formula 1, όπως η πίστα της Monza, η Paul Ricard κ.α, στις οποίες κόβονται πάνω από 150.000 εισιτήρια, αλλά και σε ειδικούς αγώνες όπου οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές, μιλάμε για 300 με 350 αυτοκίνητα κάθε φορά".

Εκείνο όμως που ενθουσιάζει περισσότερο την 19χρονη οδηγό αγώνων είναι πως φέτος οι συγκεκριμένοι αγώνες επιστρέφουν σε έναν "ναό" των αγώνων αυτοκινήτου: φέτος θα γίνει και το Le Mans Classic*2 στη διάσημη πίστα, αγώνας που την τελευταία φορά προσέλκυσε περισσότερους από 190.000 θεατές και μπορεί να προσελκύει ακόμη και 350 συμμετοχές.
Ο πρώτος αγώνας στον οποίο προγραμματίζει να συμμετάσχει είναι στις αρχές Απριλίου, στο σιρκουί Paul Ricard, ο αγώνας Dix Mille Tours du Castelle.
Τα επόμενα βήματα με το ξεκίνημα της χρονιάς είναι πλέον η τελική προετοιμασία με στόχο της συμμετοχή της και στον αγώνα της Γαλλίας, και σε αυτόν του Βελγίου όπως και "στις αγωνιστικές διαδρομές της Monza" στην Ιταλία. Πηγή, "Πρακτορείο 104,9 FM"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου