Τρεις στους 4 ανέργους στην Ελλάδα είναι γυναίκα. Και όσες εργάζονται, έχουν χαμηλότερες αμοιβές από άνδρες



Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) προτίθεται να σχεδιάσει ενέργειες και δράσεις που θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες και τις προϋποθέσεις για τη στήριξη των γυναικών οι οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι γυναίκες αποτελούν τα 2/3 των ανέργων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι το προφίλ του ανέργου στη χώρα μας είναι γυναίκα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών.
Με βάση στοιχεία της Eurostat, οι Ελληνίδες εργαζόμενες, ηλικίας 20 έως 64 ετών, λαμβάνουν κατά 20% χαμηλότερες αμοιβές από τους Έλληνες άνδρες εργαζόμενους, παρόλο που απασχολούνται στις ίδιες θέσεις εργασίας.
Αυτή η διαφορά, ως προς τις αμοιβές, είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Μόνο η Ιταλία και η Μάλτα εμφανίζουν μεγαλύτερο χάσμα σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Σε έρευνα της Icap επισημαίνεται ότι 6 στις 10 γυναίκες απάντησαν ότι οι οικογενειακές υποχρεώσεις αποτέλεσαν εμπόδιο στην καριέρα τους. 
Υψηλότερο είναι το ποσοστό των γυναικών (50%) που θεωρούν ότι η εταιρική κουλτούρα αποτέλεσε εμπόδιο στην επαγγελματική πορεία τους, ενώ το 42% δηλώνει ότι δεν τυγχάνει της δέουσας υποστήριξης από συναδέλφους.
Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες αντιμετώπισαν προκαταλήψεις, λόγω φύλου, γεγονός που επέδρασε αρνητικά στην επαγγελματική τους ανέλιξη (ποσοστό 42%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου